CURSA DE MUNTANYA DE CASTELLTALLAT

Victoria per Xavier Rodriguez Bueno que domina la cursa des d’un començament i Anna Rovira en dones fa el mateix.

Cursa rapida, reeixida entre els primers corredors/es amb una sorpresa en els últims quilometres de la cursa amb un tram nou de 80m de desnivell tècnic que va fer variar alguna que altra posició a la general.

(Sortida de la cursa)

Èxit de participació en la vuitena Cursa de Muntanya de Castelltallat del Campionat Maqui de Curses de Muntanya del Bages i Berguedà

El passat diumenge 14 d’octubre es va celebrar, al petit poble de Castelltallat del municipi de Sant Mateu de Bages, la vuitena edició de la Cursa de Muntanya de la població que des de fa més de cinc anys forma part del Campionat Maqui.

El dies es despertava amb  boira i pluja tot i així va reunir un grup d’incondicionals del Campionat que van voler disputar la prova  esportiva. Aquest any s’ha realitzat una altra petita variació en l’última part del recorregut cosa que n’ha allargat una mica la distància, però ha permès afegir un tram que puja fins a l’observatori  astronòmic de Castelltallat. Tram de sender vertical i tècnic amb una pujada d’uns 80m i una baixada forta fins a la línia de meta, més en sintonia amb la filosofia maqui i del conjunt del campionat.

El campionat i les seves curses tenen un fort lligam amb el Bages i el Berguedà. Són l’excusa per donar a conèixer els entorns naturals d’aquesta comarques i aprofitar el cap de setmana que hi ha cursa per fer una escapada, venir a córrer, fer turisme i degustant la gastronomia tant rica de les 2 comarques. La cursa de Castelltallat Sota el lema “la més rural del campionat” es proposava una cursa popular d’uns 14 km i 800m de pagès (no homologada) que ha transcorregut pels paratges i corriols de la Serra de Castelltallat. Aquest any els premis dels primers eren unes caixes plenes de  verdures de proveïdors locals del Bages. “producte de km 0 i de proximitat”

Les classificacions han estat les següents:

Primer masculí: Xavier Rodirgues Bueno
Segon masculí: Vicente Romero Paton
Tercer masculí: Albert Cabra Samaniego
Primer femení: Anna Rovira Pous
Segon femení: Elva Rojas Ledezma
Tercer femení: Alba Martinez
Primer local masculí: Joan Gratacós
Primer local femení: Aura Tomasa Pons

Veure classificacions cursa

Xavier Rodriguez i Anna Rovira defensaran la primera posició del Campionat Maqui 2018 al Trail els Tossals del 4 de novembre al Berguedà.

Les inscripcions anticipades a la cursa del Trail Els Tossals i la cursa de la Bell Race el 25 de novembre es poden fer via web a www.campionatmaqui.com/inscripcions-cursa/