CORREDORS i CORREDORES! QUÈ EN SABEU DE LA CAFEÏNA?

Seguim amb els consell de la nostra dietista Laura Ortiz del Centre Alternatura. La cafeïna és una substancia amb un efecte de millora del rendiment en esports de resistència, més que evidenciat i avui us volem explicar tres punts importants.

Perquè millora el rendiment?

-estimula el sistema nerviós i millora la concentració

-estimula l’alliberació d’àcids grassos lliures que es podran utilitzar com a combustible permetent així l’estalvi de glucògen de cara a la part final de la prova, cosa que ens permet evitar hipoglucèmies (baixades de sucre en sang) i mantenir la intensitat de l’exercici.

En quina dosi i al cap de quan temps fa efecte?

La dosi ergogènica són entre 3-6mg de cafeïna/Kg pes (no tothom necessita el mateix, cal individualitzar!). Compte ja que un excés de cafeína pot tenir efectes no desitjats.

La cafeïna actua al cap d’una hora d’haver-la près i el moment de prendre-la dependrà de la durada de la prova i del moment on volguem aconseguir el seu efecte. En proves de llarga durada s’aconsella prendre-la cap al final.

És suficient si prenc cafè?

La cafeïna és una substancia present en cafè, tè, xocolata, refrescos de cola…però si volem obtenir-ne un efecte ergogènic es recomana prendre-la deshidratada en forma de càpsules o tabletes, entre d’altres perquè així ens assegurem de prendre la dosi adequada.

 

Molta sort i molts km!

 

Laura Pérez Ortiz

Dietista-nutricionista esportiva

Col. CAT00773

laura@centre-alternatura.com