Núria Picas i Juan Navarro guanyen el Trail Els Tossals de 25km

Sílvia Leal i Josep Roset s’emporten la victòria a la cursa de 14 Km i es refermen en el lideratge del Campionat

Aquesta era la tercera cursa del Campionat Maqui de Curses de Muntanya Bages-Berguedà

L’anècdota: Grup de corredors/es vinguts de Mallorca i de Madrid

Aquest diumenge l’Espunyola acullia El Trail dels Tossals la 3ª cursa puntuable pel Campionat Maqui 2015,. Els 500 participants podien escollir entre dos recorreguts. Una cursa més curta, de 14 Km i 700 m de desnivell positiu que transcorre pels indrets més emblemàtics de la zona: Salt de Sallent, Capolat, els pantans de l’Espunyola i Sant Salvador. I una cursa més tècnica i llarga, que té un recorregut de 25 Km i 1.400 m de desnivell positiu. Aquesta última tenia algun tram de grimpada i permetia descobrir la part més feréstega de la Serra dels Tossals i gaudir de les panoràmiques de la cresta. Cal destacar que aquest any s’arribava fins el punt més alt de la serra: El Tossal de Trasserra, a 1.525 m d’altitud.  La cursa que passava per senders i camps a través i ha permès gaudir dels paisatges del Prepirineu Berguedà.
Cursa de 25 Km

Puntuals a les 9 del matí s’ha donat el tret de sortida de la cursa llarga. En els primers quilometres de pujada s’han començat a formar un grup de corredors destacats però el mallorquí Juan Navarro coronava en primera posició el Santuari de Els Tossals. Navarro amb 2:h 31m ha dominat la cursa fins el final, arribant primer en solitari a l’Espunyola. L’han acompanyat al podi Lluís Corbera amb 2h:34: 05 segons i Aleix Cunillera amb 2:34:07.

En dones les dues grans favorites Núria Picas 2h:44min. i Rosa Valls 2h: 50min. s’han situat a les posicions capdavanteres des de l’inici. Valls liderava la cursa en el tram de pujada però Picas ha fet valer les seves  qualitats de bona baixadora i ha recuperat la posició a Valls. Finalment la campiona del món ha arribat primera a la línia de meta. Uns minuts més tard arribava la corredora d’Olvan Rosa Valls, seguida de Vanesa Chirveches. 3h: 20min.
Cursa de 14 Km

El corredor de Navàs Josep Roset marca nou récord a la cursa de 14 Km

Silvia Leal domina apalstantment la cursa de principi a fí.
Una hora més tard, a les 10 començava la cursa més curta i explosiva. En fèmines no hi ha hagut discussió possible, la corredora del Centre Excursionista del Solsonès Sílvia Leal ha dominat la cursa de principi a fi amb 1h: 27min . Uns minuts més tard arribava Núria Puig amb 1h:33m, seguida de Judit Franch amb 1:34min..

En homes, la cursa ha estat més oberta. Un grup de corredors entre els quals hi havia Adrià Duarri, Josep Rovira i Josep Roset coronaven el Santuari dels Tossals. Però el corredor de Navàs i sub-23 Josep Roset amb un temps record de 1:10min ha marcat la diferència a la baixada i s’ha imposat per davant de Josep Rovira 1h:11min i 14seg. i Adrià Duarri amb 1h.11min i 42 seg..

Campionat Maqui arriba el 29 de novembre a l’última prova d’aquest 2015, la Bell Race al hotel del Mas de la Sala. La mítica cursa del circuit de curses de muntanya del Bages i el Berguedà presenta un terreny sinuós i trencador. Els participants es trobaran pujades i baixades curtes però verticals. Les inscripcions estan obertes a través d’internet a www.campionatmaqui.com i físicament es poden fer a les botigues d’esport de Leksport Manresa St. Joan Bta. de La Salle, 28 Tlf. 938 75 08 06 i Tàndem Berga Carretera de Sant Fruitós, 7 tlf 938 21 04 73.

 

La botiga online d’esport Leksport també et conviden a córrer gratis en la última cursa del Campionat Maqui el fer una compra en un de les seves dos botigues físiques.