Picanyol venç un cop més a la cursa de l’Espunyola després de fer-ho el 2017 en la distància llarga
Aquest diumenge s’ha fet a l’Espunyola una nova edició del Trail Els Tossals, segona cita del Campionat Maqui d’enguany. Aquest la cursa constava d’un únic recorregut de 14 quilòmetres i 700 metres de desnivell positiu que és corria el reves dels últims anys pels paratges naturals del Berguedà. Un jove com el Marc Mascarill i la veterana Montse Picanyol han estat els dos vencedors del Trail.

la noticia en vídeo

Montse Picanyol ha estat la primera dona en creuar tranquil·lament la línia d’arribada amb un temps d’1:36.58 i ha confirmat la seva condició de favorita després de vèncer l’any passat la cursa llarga de 24 quilòmetres. Picanyol competeix en categoria de veterana però continua eixamplant el seu palmarès. Bon estat de forma de l’atleta que ha fet que el passat mes d’octubre guanyes varies victòries en altres curses del territori com el Trail del Bisaura, el Molló Trail o bé el Trail3Comarques La segona posició ha estat per l’anglesa Sophie Gibbens (1:43.23) que han aprofitat l’estada a Catalunya per venir a córrer amb el seu home i Marta Belío (1:43.42) han completat el podi.
En categoria masculina ha estat molt disputada com sempre, s’ha decidit al darrer metre amb un frec a frec apassionant entre Marc Mascarill i Josep Rovira resolt a favor del primer per un sol segon de diferència. Mascarill (1:19.19) i Rovira (1:19.20) han vist com Marc Vilà (1:19.37) completava un podi molt ajustat pocs segons després de creuar la línia de meta.

FES CLIC AQUÍ PER VEURE CLASSIFICACIONS 

FOTOS PENJADES FACEBOOK

El Trail Els Tossals forma part del Campionat Maqui, el circuit que uneix curses d’entre 10 i 15 km del Bages i el Berguedà emulant la vida als boscos de desenes de maquis actius a la zona als anys 40 i 50 dels segle passat. Després de disputar-se la cursa de Castelltallat i el Trail Els Tossals, la cursa de muntanya Bell Race programada pel 25 de novembre serà la que determinarà els guanyadors de la general. 2 distancies a triar 10km o 15km. Cursa trenca cames i molt divertida on el punt més alt toca picar la campana perquè ressoni a tota al Pla del Bages. Aquesta cursa tel a particularitat que és la única a tota la península en que es puja a una muntanya de sal i forma part del Geoparc de la Catalunya Central. Aquest any hi ha trams nous com ja va sent habitual en ella i més desnivell. Les inscripcions online ja estan obertes a la web campiontmaqui.com o físicament a la botiga de bicicletes de Manresa 365 Store del C/ Carrió 12