El Campionat Maqui, que agrupa cinc proves del Bages i el Berguedà, tanca aquest diumenge la seva tercera edició a Olvan. Ho farà amb la disputa de l’Últim Maqui, 20 quilòmetres i 1.300 metres de desnivell positiu. La cursa, a banda de definir els guanyadors final del campionat, tindrà com a atractiu de ser el tancament també del circuit estatal Essential Running Tour Merrell i la presència de dos corredors d’elit: Dani Tristany i Jessed Hernàndez entre altres.

La cursa serà la clausura del Campionat Maqui 2014 on Ivan Camps, amb quatre victòries en quatre curses, ha estat fins ara el gran dominador del Campionat Maqui. Suma un total de 400 punts pels 332 d’Aleix Cunillera i els 326 de Jesús Pau Vàzquez –ambdós han aconseguit dues segones posicions-. En categoria femenina la classificació està més ajustada: Maite Rivero l’encapçala amb 308 punts pels 246 de la jove Maria Beringues i els 220 de Cristina López.

L’Últim Maqui començarà el diumenge 14 de desembre a partir de les 10 del matí amb sortida i arribada al centre al poble d’Olvan. Les inscripcions anticipades ja estan tancades, però encara queden places. Tots aquells corredors/es que vulguin inscriure’s es podran fer in situ a partir de 2 de 9 a 2 de 10 del mati. Els corredors locals com Camps, Tristany, Jessed entre molts altres coneixedors de la terra seran els grans favorits, sens dubte. La festa acabarà amb una botifarrada popular i un gran sorteig de material esportiu gentilesa de 2.0 Intersport Manresa, Intersport Berga, Leksport , Merrell, Conserves Ferrer, Sportmed i molts altres col·laboradors.

Més informació