Un ritme trepidant, un relleu trenca cames i 150 corredors amb ganes de ser el primer en acabar els 15 quilometres de corriols dels Emboscats, a Palà de Torroella (Navàs). La tercera edició de la cursa Emboscats ha donat inici com ja és habitual, al Campionat Maqui 2016 de curses de muntanya de les comarques del Bages i el Berguedà.

Un ritme fort i en algun dels 6 primers quilometres de la cursa per sotadels 3min/km en el grup capdavanter, on Adrià Duarri,corredor local, va saber administrar  la pressió dels seus contrincants per anar agafant una distancia de 2 minuts amb Xavier Rodriguez Bueno. La cursa en la categoria d’homes va acabar amb AdriàDuarri en primera posició amb un temps de01:09:45.9, seguit en segona posició per Xavier Rodriguez Bueno amb un temps de 1:11:12.2, i la tercera posició la va ocupar Marc Boixader Gimenez amb un temps de 01:18:14.9.

En noies, Anna Rovira es va proclamar guanyadora en aquesta 3a edició dels Emboscats amb un temps de 01:27:08.5, seguida a un minut per la corredora Iolanda Garcia amb 01:28:36.4;i la tercera posició va ser per Meritxell Costa Costa amb un temps de 01:30:45.8 En la categories de noies van ser decisius els últims 5 quilometres, on el ritme i el terreny irregular varen anar posant a cada corredora en el seu calaix.

Per una gran majoria dels corredors/es el recorregut va ser un repte per arribar a la meta, i per altres un recorregut per gaudirdels seus 15km amb un desnivell de 600m; amb una primera meitat ràpida i una segona amb unmajor desnivell, i un predomini de corriols, alguns dels quals s’havien obert especialment per a l’ocasió.

La cursa dels Emboscats acabà al teatre municipal de Palà de Torroella, on una satisfeta organització va compensar l’esforç dels corredors amb un plat calent i un nodrit sorteig de material esportiu i productes locals.

La classificació general del Campionat Maqui és la següent, en noies la líder és la corredora moianesa Anna Rovira, acompanyada de Iolanda Garcia (2a) i de Meritxell Costa (3a). Mentre  que en homes el nou líderés AdriàDuarri (1r), i els suriencs Xavier Rodriguez i Marc Boixader, segon i tercer lloc respectivament.

La pròxima cita del Campionat Maqui serà la cursa de Castelltallat de 14km el dia 16 d’octubre. Les inscripcions anticipades estan obertes via online a la web www.campionatmaqui.com

VEURE CLASSIFICACIONS