8A EDICIÓ DE LA BELL RACE

  • Trams nous en la cursa de 16km
  • Estrena nou recorregut de 10km
  • La única cursa de tot l’estat on es puja a una muntanya de sal

Aquest 2017 tens l’opció de poder triar entre 2 recorreguts, un de més apte per a tots els nivells de 10km i 300 metres de desnivell, o el de 16km  i uns 700m de desnivell que et porta fins al punt més alt de la zona, la muntanya de Sal on hauràs de tocar la campana.

La Bell Race una cursa en format territorial, creada per amants de la comarca, vinculats per la passió de córrer i l’orgull de ser del Bages.  Un esdeveniment que defuig  de corredor que només busca mirar el cronòmetre. És una cursa per compartir amb amics, colles, família i parella. Un espai de trobada per a aquelles persones que els encanta l’ambient saludable, que busquen un tracte familiar, i viure una experiència i un diumenge de lleure. Trobareu poca pista, trams verticals, zones amb rocs, moltes branques que us esgarrinxaran cames i braços, i si plou, fang i aigua. Juguem amb el terreny, les muntanyes, els boscos. No hi ha element que no entri en joc.

Cada any millorem i adaptem el recorregut a les particularitats, bàsicament perquè ens encanta estar hores dins del bosc.  Aquest 2017, en la seva 8ª edició no podia ser menys. La Bell Race agafa verticalitat i  altura per tornar a pujar a un dels punts més alts del Bages. Un acumulat de més de 700m de desnivell al mig del Bages. Pujarem a un indret únic i que normalment no és possible ni pujar-hi a peu i encara menys passar-hi corrent. A vistes d’ocell, un terreny més propi de la lluna que de la Terra. No parlem de cap altra muntanya que de la muntanya de sal del municipi de Sallent.

 Els 2 recorreguts surten de l’Hotel Mas de la Sala de Sallent a les 10:00 del matí, direcció Parc de la Sèquia i cap al Mas de les Coves, per endinsar-se als Boscos de sota el Poblat Ibèric del Cogulló per anar agafant altitud. En algun tram del recorregut de 16 km, hi trobareu cordes per ajudar-vos a pujar i fer més fàcil la grimpada per anar  pujant fins a dalt de tot de la muntanya de Sal, el punt més alt de la cursa on hi haurà la Campana. Després baixarà verticalment cap al Torrent del Mas de les Coves, en aquest punt trobareu un altre cop un tram amb cordes per  pujar i enfilar-vos en algun tram més vertical. A partir d’aquí, anireu en direcció Serrat d’Emprius, seguint un recorregut per senders revirats, però molt divertits  que us conduiran  cap a la Sèquia de Manresa  per anar buscar el Torrent de la Sala i arribar un altre cop a l’Hotel del Mas de la Sala.

BOTIFARRA mas de la salaLa cursa acabarà amb un esmorzar de forquilla amb botifarra autòctona de l’Hotel Mas de la Sala i un bon plat de mongetes de la zona.

La Bell Race és un format petit de cursa, que defuig de les aglomeracions amb places limitades per poder participar-hi.

 

 

RECORREGUTS

En el recorregut de 16km trobareu nous trams amb més desnivell, més pujada, més baixada, més trams tècnics, cursa muntanya de sal bell raceperò sense defugir de l’esperit principal, veniu a córrer per gust i per viure una vivència Maqui. La primera part del recorregut és la més trencada i exigent per anar buscar el punt més alt de la cursa la Muntanya de Sal del Cogulló a Sallent a 550m. La pujada fins aquest indret de gran bellesa que només si pot pujar un cop a l’any, fa parar a més d’un participant a gaudir de les vistes des del cor de Catalunya. Un cop coronat el cim, ve una baixada dreta i tècnica que farà  les delícies de més d’un corredor, però que algun altre li farà posar a prova els quàdriceps i la seva habilitat. Un cop arribat al final del torrent del Mas de les Coves el recorregut canvia el seu grau d’exigència i transcorre per uns senders molt agradables i de molt bon fer, aquí els més rodadors recuperareu posicions. Sense sortir del bosc passeu pel Serrat dels Emprius per anar buscar un altre cop el canal Medieval de la Sèquia i finalment endinsar-vos cap el torrent de de la Sala que us deixarà a peus de l’arribada, a l’Hotel Mas de la Sala. El recorregut està dissenyat perquè us trobeu de tot i us poseu a prova. Sou benvinguts/des  corrent o caminant és tot factible, el grau d’exigència el poseu vosaltres, nosaltres us llencem el repte de tocar la Campana i venir a passar una jornada única i formar part de la família Maqui.

(MAPA I TRACKS RUTA CURSA BELL RACE DE 16KM)

El recorregut de 10km està  dissenyat per a tota aquella gent que comença en el món de les curses de muntanya o que encara no es veu en cor de fer tirades de més distancia i tenen ganes de passar una matinal ben divertida. Trobareu un traçat de l’estil del Campionat Maqui: Zones boscoses i molt agradables per transitari en època de tardor. Els primers 2 quilometres són plans passant  pel costat del canal medieval del Parc de la Sèquia. El 80% de traçat són senders molt macos i estrets que passen per paratges ben amagats. Un recorregut molt divertit, maco, amb trams molt rodadors i alguns punt més trenca cames que faran la delícia de tots els participants

(MAPA I TRACKS RUTA CURSA BELL RACE DE 10KM)

Des de l’organització posarem tots aquelles elements per fer-te passar un dia que recordis

Les inscripcions es poden fer via on-line a www.campionatmaqui.com  fins el dijous dia 23, i si queden places el mateix dia de 8:30 a 9:30

Per a tots aquells que no correu hi ha diferents indrets on poder veure la cursa, ja sigui al poblat Ibèric del Cogulló o a la zona d’arribada al Hotel Mas de la Sala, on podreu esmorzar  i dinar tot degustant productes del Bages, fins hi tot hi ha un espai dedicats als menuts de la casa perquè es puguin distreure mentre vosaltres participeu en la cursa